Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit SilikonColor Homlokzatfesték (II. színcsoport 5,4,3) 14 Liter

Webshop ár:

105.890 Ft (83.378 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 2553102L543
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 2553102L
Cikkszám: 11330
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit SilikonColor - II. színcsoport (5, 4, 3-ra végződő színek)

szilikongyanta kötőanyagú homlokzatfesték

A Baumit SilikonColor extrém víztaszító dekor- és védőfesték mindenféle ásványi alapfelületre és fedővakolatra, régi vagy új műgyantavakolatra és festékre kül- és beltérben, régi épületek helyreállításánál és felújításánál, különösen a műemlékvédelem területén. Alkalmas régi hőszigetelő rendszerek felújításakor, azok átfestésére. Lábazatra, csapóeső elleni védelemre is ajánlott. Szilikongyanta kötőanyagú, felhasználásra készen kapható. Időjárásálló, páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik. Könnyen feldolgozható és feszültségmentesen szárad.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ dörzsölt mész, mész-cement és cementvakolatokra
  • „ beton és egyéb ásványi alapra
  • „ (régi) jól tapadó, ásványi szilikát és diszperziós, színes festékre és vakolatokra

Korlátozottan alkalmas (próbafelületet készíteni):

  • „ mészvakolatokra (a karbonosodásra figyelni!)

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ mészvakolatokra- és festékekre
  • „ gipszes vakolatokra-, felületekre
  • „ lakk-, olaj-, enyves festékre és műanyagra
  • „ rugalmas diszperziós bevonatokra
  • „ fémre
  • „ fára

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit SanovaPrimer vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval. Régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felújításánál először használjon kiegyenlítő és megerősítő rétegként alkalmas tapaszanyagot, és a vakolatot üvegszövet háló beágyazásával hordja fel.

A termék alkalmazása

A Baumit SilikonColor felhordásának megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy az alapfelület megfelelően előkezelt, száraz és kötött. Első rétegként a felületet 10-15 % vízzel hígított festékkel teljesen fesse át alapozásként. 12 órával ezt a festést követően fesse át további egy vagy két rétegben a felületet SilikonColor festékkel. Ebben a fázisban csak annyi vizet adjon hozzá, amennyi az optimális feldolgozási konzisztencia eléréséhez feltétlenül szükséges. Minden munkafázis között 6 órás száradási időt iktasson be. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzon. A termékhez semmilyen más anyagot ne adjon hozzá. A Baumit SilikonColor ecsettel, hengerrel és egy arra alkalmas airless-géppel szórással hordható fel. A hígítás mértékét az anyag konzisztenciájának és az alapfelület nedvszívó képességének függvényében kell megállapítani.

Rétegfelépítés:

„ 1 x Baumit SilikonColor festék 10-15 % tiszta vízzel hígítva (teljes fedéssel!)

„ 1 x Baumit SilikonColor festék (max. 5 %-ig hígítható).

Felhordás airless-készülékkel (pl. Graco UM II 795 PC):

„ Fúvóka: LL315

„ Nyomás: 80 bar

„ Szűrő: 60

„ Hígítás 0%

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Magas nyári hőmérséklet esetén különösen vigyázzon a felület megégésével, a lassú kötés viszont egyenetlen színárnyalatot eredményezhet.

A normálnál magasabb nedvességterhelésnek kitett homlokzatok esetében gondoskodjon algásodás és penészedés elleni védelemről.

Ügyeljen rá, hogy az egész épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy minimalizálja a színeltérések kockázatát. Ha mégis különböző gyártási tételhez tartozó termékkel dolgozik, felhasználás előtt mindenképpen keverje össze az anyagot.

Az egyes színárnyalatok különböző TSR-értékei kis mértékben befolyásolják feldolgozás és az előkészítés módját, érdeklődjön a részletekről.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Homlokzatra
Fényesség Matt
Festék fajta Homlokzatfesték
Festék típusa Szilikon
Higítás Vizes bázisú
μ-érték kb. 80 - 120
Sűrűség kb. 1.6 kg/dm³
pH-érték kb. 8
Színpaletta Life - Anorganic (2-9) + SoW
Anyagszükséglet kb. 0.3 - 0.35 l/m² két rétegben, beleértve az alapozást is
Kiszerelés 14 l/vödör, 24 vödör/raklap = 336 l
Összetétel Szilikongyanta és szerves kötőanyag, ásványi töltőanyagok, pigmentek, szerves és szervetlen adalékok, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.