Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Supralux garázs, beton és padlófesték

Webshop ár:

21.990 Ft (17.315 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5992454426053
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 5152347
Cikkszám: 9324
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:

Kopásnak és háztartási vegyszereknek ellenálló félfényes beton- és padlófesték, járófelületek, kisforgalmú műhelyek, garázsok és hasonló helyiségek padlózatának festésére. 

question_markSzín
Liter
2.5l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Beltéri, simított betonfelületek, hajópadlók, kültéri, megfelelő alapozással ellátott vagy korábban már festett fa- és fémfelületek kezelésére. Mosható, tisztítható, súrolható. Háztartási vegyszereknek, mosószereknek, elcsepegő motorolajnak, benzinnek ellenáll. Kopásálló, strapabíró, kemény és rugalmas bevonat. Könnyen ecsetelhető, jól terül. Esztétikus, kellemes, félfényes bevonatot ad. Színtartó. Poliuretán műgyantát, időjárásálló pigmenteket, kémiailag inert töltőanyagokat, oldószert tartalmaz.

Műszaki jellemzők:

 • Minőségmegőrzési idő: 24 hónap, az MSZ 13910 szerint +5 és +25C között. Színezés: A színek egymással tetszőleges arányban keverhetők
 • Fényesség: Félfényes
 • Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés
 • Hígítás: Supralux Szintetikus hígító
 • Kiadósság: 7-9 m2/l egy rétegben, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
 • Száradási idő: száraz: 20ºC-on max. 6 óra
 • Átfesthető: 24 óra után
 • Tűzveszélyességi fokozat: II. Használata során a dohányzás és nyílt láng használata tilos

Felületelőkészítés, felhordás:

Félfényes, poliuretán festék, elsősorban beltéri simított betonra vagy fapadlózatokra. Kiváló kopásállósággal és vegyi ellenálló-képességgel rendelkező bevonata könnyen tisztítható. Alkalmas különféle helyiségek betonpadlózatának vagy hajópadlók festésére.

Megj.: Kültéri, földbe ágyazott betonépítmények (járda, garázskifutó) festésére nem ajánlott, mivel a hátoldalról felszívódó nedvesség a festékréteg leválását okozhatja. Viszont használható kültérben is, hátoldali nedvességtől mentes betonfelületek, valamint megfelelően alapozott fa-, és fémfelületek átvonó-, vagy korábban már festett felületek felújító festésére is, 2 rétegben felhordva, és ilyen alkalmazások esetén a poliuretán kötőanyagnak köszönhetően kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező és vegyszerálló bevonatot kapunk. A festék nem simított, durva felületű betonra is felhordható, de a durva felületi egyenetlenségek kitöltésére nem alkalmas.

Felületelőkészítés:

Simított betonpadlók szemrevételezése és felületkezelése:

Csak legalább 2 hónapos és száraz (világosabb színű) betonfelület festhető. Az esetleg előforduló cementtejet (fehér porladó réteg) csiszolással és/vagy hígított háztartási sósavval távolítsuk el. Hat hónapnál fiatalabb felület esetén is alkalmazzunk sósavas kezelést a beton lúgos kémhatásának csökkentésére. (Sósavas kezelés: A sósav oldatot a kivirágzás eltűnéséig reagáltassuk, majd bő vízzel öblítsük le, majd hagyjunk elegendő időt a felület kiszáradásához.) Csiszolás esetén portalanítsuk a felületet. Egy évnél régebbi betonfelületek esetén általában a cementtej réteg magától elporlad, és a fenti kezelések szükségtelenek. Az olaj- és zsírfoltokat Supralux Lakkbenzinnel távolítsuk el. A bevonandó felületnek tisztának, száraznak, szennyeződés- és pormentesnek kell lennie. Bizonyos betonadalékok (fagyásgátlók, gyorsítók) és esetleges sókivirágzások csökkenthetik a bevonat tapadását, ezért javaslunk egy kis felületen történő próbafestést a festés előtt, a tapadás ellenőrzésére. Hajópadlók és fafelületek előkészítése: A felületet le kell csiszolni és minden felületi szennyezést és a port el kell távolítani.

Felhordás:

Felhasználás előtt egybefüggően távolítsuk el a festék felületéről az esetleges bőrréteget és az anyagot alaposan keverjük fel. A festéket két rétegben hordjuk fel ecsettel vagy hengerrel. Beton- és fafelületek esetén az első réteg felhordásánál a festéket ajánlatos hígítani, hogy az anyag a felület pórusait jól átjárja, a második réteg felhordásánál a hígítás nem feltétlenül szükséges.

Javasolt bevonatrendszerek:

Új felületekre:

 • Vas-acél:
 1. alapozó réteg: Supralux Beltéri lakk (csapvízzel) hígított változata
 2. közbenső réteg: Supralux Beltéri lakk
 3. átvonó réteg: Supralux Beltéri lakk
 • Alumínium, horganyzott acél:
 1. 1-2x Supralux Tiszakorr vas- és könnyűfém alalapozó
 2. Közbenső réteg: Supralux Általános Alapozó
 3. Átvonó réteg: Supralux Durol
 • Fafelületek:
 1. Lenolajos beeresztés + Tapaszolás + Csiszolás
 2. Alapozás: Supralux Általánosalapozó + Finomcsiszolás
 3. Közbenső réteg: Supralux Durol +Finomcsiszolás
 4. Átvonó réteg: Supralux Durol

Korábban már festett fa- és fémfelületek felújító festése:

A hibátlan, régi bevonatokat csiszolni és hígítós ruhadarabbal zsírtalanítani szükséges. A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással kell eltávolítani, majd a felületet folttapaszolással, szükség esetén közbenső alapozással kell kijavítani, majd Supralux Durol zománcfestékkel átfesteni.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Betonra
Fényesség Félfényes
Festék fajta Betonfesték
Festék típusa Padlófesték
Higítás Oldószeres

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.