Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Supralux Orkán csatorna és fémfesték sötétbarna 0,75 L

Webshop ár:

4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5992454846011
(1)
Gyártó cikkszám: 5164221
Cikkszám: 1691
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:

Félfényes, egy rétegben is vastag bevonatot képező korróziógátló festék.

question_markSzín
Liter
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Különféle fém- és acélfelületek, különösen esőcsatornák védelmére és díszítő bevonására alkalmas. Beltérben, kisebb korróziós terhelésnél alapozás nélkül is használható. Impregnált betonfelületek festésére is megfelel. Tixotróp, nem ülepszik, vastagabb rétegben is felhordható. Vízálló és korróziógátló. Jó tapadás! Gyorsan szárad, a Tiszakorr-Orkán bevonatrendszer hosszantartó korrózióvédelmet biztosít. Megfelelő, gondos kivitelezés esetén 7-10 év élettartam is elérhető. Speciális műgyantákat (vinilkopolimer és epoxiészter), korróziógátló pigmenteket, adalékokat és oldószert tartalmaz. A fémhatású színek speciális, lemezes effektpigmenteket tartalmaznak.

Műszaki jellemzők:

 • Minőségmegőrzési idő: 24 hónap, az MSZ 13910 szerint +5 és +25C között.
 • Fényesség: Frissen fényes, tartósan félfényes
 • Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés, airless szórás (fémhatású színek esetén nagyobb fúvókaméret ajánlott)
 • Hígítás: Supralux H-300 aromás hígító
 • Kiadósság: 12 m2/l, egy rétegben, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától és a rétegvastagságtól
 • Száradási idő (porszáraz): 20°C-on max. 1 óra
 • Száradási idő (száraz): 20°C-on max. 8 óra
 • Átfesthetőség: Önmagával: 2 órán belül, vagy 1 hét után festhető át
 • Tűzveszélyességi fokozat: II. Használata során a dohányzás és nyílt láng használata tilos

Felületelőkészítés, felhordás:

Felhasználás előtt egybefüggően távolítsuk el a festék felületéről az esetleges bőrréteget és az anyagot alaposan keverjük fel. A bevonandó felületet a megfelelő tapadás biztosítása érdekében oxidmentesíteni és zsírtalanítani kell. Az acélfelületeket szemcseszórással vagy kézi-gépi drótkefével és csiszolással alaposan oxidmentesítjük. Savtartalmú rozsdamarók és -átalakítók használatát nem javasoljuk. Fényes alumínium- vagy horganyzott felületek esetén a felületet finom csiszolóvászonnal csiszolva érdesítjük (lemattult felületek esetén ez nem szükséges) és hígítós ruhadarabbal zsírtalanítjuk. A festéket tiszta, szennyeződésektől mentes és száraz felületre kell felhordani 1 vagy 2 rétegben. Két réteg felhordása között 1-2 óra száradási időt biztosítsunk, a gyorsan száradó, félszáraz réteget minél előbb, 1 óra múlva fessük át, mivel 2 órán túl az újabb réteg a már felhordott előző réteget felszedheti. Egy hét száradás után a bevonat bármikor átfesthető. Sok esetben célszerűbb két réteg helyett egy vastagabb réteget felhordani 6-10 m2/liter vastagságban.

Ecseteléssel, hengerléssel és airless szórással is felhordható, szórással homogénebb bevonat érhető el. Fémhatású színek esetén nagyobb fúvókaméret ajánlott, mivel szűk fúvókaméret esetén a lemezes effektpigmentek sérülhetnek. Ecsetelés esetén finomszőrű ecset használatával, és a szokásos hossz-, kereszt- és ismét hosszirányú ecsetmozdulatokkal oszlathatjuk el egyenletesen a festéket. Fémhatású színek esetén alapozás nem feltétlenül szükséges, mivel a bevonat önmagában is kiváló korrózióvédő képességgel rendelkezik. Fémhatású színeknél a felhordás és az eldolgozás módjától függően változhat a festékbevonat színe. Ecsettel vízszintesen eldolgozva világosabb, függőlegesen eldolgozva pedig sötétebb árnyalatot kapunk. A termék vízmedencék festésére nem alkalmas! Jól átkeményedett, alkidbázisú, régi bevonat átfesthető Orkán festékkel, azonban a nem eléggé átkeményedett réteget felmarhatja.

Javasolt bevonatrendszerek:

Első lakkozásra és korábban lakkozott felületek felújítására:

 • Vas-acél beltérben
 1. Korróziógátló alapozás: 1x Supralux Tiszakorr vas és könnyűfém alapozó
 2. Átvonó réteg: Supralux Orkán (normál rétegvastagságban)
 • Vas-acél beltérben
 1. Orkán csatorna és fémfesték (alapozás nélkül, vastag rétegben)
 • Vas-acél kültérben
 1. Korróziógátló alapozás: 2x Supralux Tiszakorr
 2. Átvonó réteg: 1-2 x Supralux Orkán csatorna és fémfesték (vastag réteg)
 • Alumínium, horganyzott acél
 1. Korróziógátló alapozás: 1x Supralux Tiszakorr vas és könnyűfém alapozó
 2. Átvonó réteg: Supralux Orkán csatorna és fémfesték
 • Beton, cement
 1. Impregnálás Supralux Impregnáló alapozóval
 2. Átvonó réteg: Supralux Orkán fém- és csatornafesték

Kültéri korrózióvédelem esetén legalább 100 mikron szárazrétegvastagságú bevonatrendszer szükséges, ami legalább 3 vastagabb réteg felhordásával alakítható ki. Megfelelő, gondos kivitelezés esetén 7-10 év élettartamú korrózióvédelem is elérhető, ezt követően felújító festés szükséges.

Korábban már festett felületek felújító festése:

A hibátlan régi bevonatokat csiszolni és hígítós ruhadarabbal zsírtalanítani szükséges. A rosszul tapadó régi festékréteget kaparással, csiszolással, a rozsdafoltokat drótkefével és csiszolással kell eltávolítani, majd a vasfelületig csiszolt foltokat Supralux Tiszakorr vas és könnyűfém alapozóval ki kell kijavítani, majd Supralux Orkán átvonó festékkel átfesteni.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Fémre
Fényesség Selyemfényű
Festék fajta Zománcfesték
Higítás Oldószeres

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
Igazolt vásárlás
2019. 04. 02.
Nagyon elégedett vagyok. Az eladóval felvettem a kapcsolatot e-mailben illetve telefonon mivel nekem gyorsan kellett a festék. Nem tudta nekem az eredeti megrendelést időben teljesíteni, de akadt alternatíva, így gyorsan megkaptam a festéket. Fogok még ebből a webáruházból rendelni.

Hasonló termékek