Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Tikkurila Unica Alkid Zománcfesték 9 liter

Webshop ár:

52.790 Ft (41.567 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 6408070031445
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 52560010160
Cikkszám: 13650
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
question_markSzín
 
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Tikkurila Unica Alkid zománcfesték egy speciális alkid alapú zománcfesték, ami fém-és fabútorok, berendezések festésére alkalmas kültéri és beltéri felhasználásra.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Alkalmas bútorok, gépezetek, járművek, csónakok stb. fa és fém felületeinek festésére.
Alkalmas beltéri és kültéri felhasználásra, fa- és fémbútorokon. Alkalmas különböző típusú műanyag 
felületek festésére, mint pl. üvegszálas vagy műanyag csónakok (vízvonal feletti felületeken). Lásd a 
használati utasításokat

Felhordás módja:

Ecsettel, szórással vagy rövidszőrű hengerrel.

-          Airless szórás esetén:

fúvóka mérete 0,009” – 0,013” (0,230 – 0,330 mm)

hígítás 5 – 20% (térfogatszázalék)

-          Hagyományos szórás esetén:

fúvóka mérete (1,4 – 1,8 mm)

hígítás 25 – 35% (térfogatszázalék) DIN4 18-25 s

(szórás esetén a szárazrétegvastagság max. 40 µm lehet)

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK:

A festendő felület legyen száraz és tiszta. Festés és száradás alatt a levegő hőmérséklete legyen +5oC fölött, relatív páratartalma pedig ne haladja meg a 80%-ot.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE:

Új, festés nélküli felületek:

Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket. Galvanizált felületekről a fehér rozsdát távolítsa el kefe segítségével. A műanyag felületeket törölje át oldószerrel, pl. 1029-es jelzőszámú hígítóval vagy denaturált etanollal (pl. Sinol). Csiszolja meg a felületet, majd távolítsa el a csiszolás során keletkezett port. A különböző műanyag típusok eltérő tulajdonságai miatt, az oldószeres tisztítás tapadásra gyakorolt hatását javasolt festés előtt egy kisebb felületen tesztelni. A fafelületeket alapozza Jehu festékkel vagy Otex Tapadó Alapozó festékkel. A fémfelületeket alapozza Rostex Super korróziógátló alapozó festékkel. Az alumínium felületeket festés előtt érdesíteni szükséges.

Korábban festett felületek:

Mossa le a festendő felületet Maalipesu tisztítószerrel, majd öblítse le óvatosan vízzel. A régi. leváló festékrétegeket távolítsa el kaparóval, majd csiszolja át a teljes felületet. Távolítsa el a csiszolás során keletkezett port. Az esetleges réseket és üregeket töltse ki megfelelő töltőanyaggal. A kijavított részeket csiszolja meg, majd távolítsa el a csiszolás során keletkezett port. A kopottabb fafelületekre vigyen fel köztes rétegként Jehu festéket vagy Otex Tapadó Alapozó festéket, a fémfelületekre pedig Rostex Super korróziógátló alapozó festéket.

Erős piros, sárga vagy narancssárga árnyalatok felhordása előtt, alapozza a felületet azonos színre színezett alapozó festékkel. A cink, alumínium és acél felületeket alapozza világosszürke Rostex Super alapozó festékkel.

Vegyi ellenállás:

Tisztítószereknek, enyhén lúgos és enyhén savas oldatoknak ellenáll. Terpentinnek, lakkbenzinnek és denaturált szesznek ellenáll. Oldószerekkel szemben nem ellenálló. Kenőolajokkal és zsírokkal szemben ellenálló. Az esetleges üzemanyag fröccsenéseket azonnal le kell törölni.

TISZTÍTÁS ÉS KARBANTARTÁS:

A frissen festett felület a teljes kikeményedést a kb. 4 hét eltelte után éri el, ezért ez alatt az időszak alatt kezelje óvatosan a festett felületet, lehetőség szerint kerülje a tisztítást. Ha ebben az időszakban mégis tisztításra volna szükség, tegye azt finom nedves törlőkendővel való áttörléssel.

1 hónap elteltével: tisztítsa meg a felületet pH-semleges (pH 6-8) tisztítószerrel, szivacs vagy törlőkendő segítségével. A koszosabb felületeket mossa le enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítószerrel – használjon szivacsot vagy törlőkendőt. Tisztítás után öblítse le a felületet vízzel, majd hagyja megszáradni. A tisztítószer hígítási arányánál vegye figyelembe minden esetben annak gyártója által javasolt használati utasításokat.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA:

A festés során használt festőeszközöket mossa le 1050-es lakkbenzinnel.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Multifunkciós
Fényesség Félfényes
Festék fajta Zománcfesték
Higítás Oldószeres
Fényességi fokozat Félfényes
Fedőképesség sima fafelületen 10 – 12 m2/l.
Fedőképesség műanyag és fémfelületek 12 – 14 m2/l
Hígítás Lakkbenzinnel
Száradási idő (porszáraz) 2óra
Száradási idő (átfesthető) 16óra
Moshatóság Általános tisztítószerekkel mosható
Hőtűrés +120oC

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek