Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Vékonylazúr nem mérettartó fafelületekhez

A fa természetes szépségét még inkább kiemelhetjük a vékonylazúr használatával. Ennek a sajátossága a vastag típussal szemben, hogy sokkal mélyebben beszívódik a faanyagba, jobban láttatva annak erezetét. Ebből kifolyólag, főként a nem mérettartő fafelületeken ajánlott a használata.

Pontosan mi számít nem mérettartónak? Rengeteg ilyen fafelület található a környezetünkben, mint például a kerítés, a különféle gerendák, mint amiből a filagóriákat építik, a lambériák és az egyéb faburkolatok. A vékonylazúr felvitelekor arra kell törekednünk, hogy egy tartós, összefüggő felületet kapjunk, ami a későbbiekben ezáltal könnyen tisztíthatónak számít majd. Az apróbb hibák és a kisebb sérülések miatt hamar elkezdhet leperegni a fáról, ezért fontos odafigyelni a kivitelezés folyamatára.

A vékonylazúr általában kültéri használatra lett tervezve. Ahhoz, hogy erre alkalmas legyen UV védelemmel való ellátottságra van szükség, ami fel van tüntetve a termék leírásában. A mai minőségi termékek további előnye, hogy már alapból tartalmaznak favédő szert is, ami óvja a rovaroktól és a gombáktól a fát, így azt nem kell külön beszerezni, ami plusz költséget jelentene. Tehát egy minőségi termék megvásárlása bizonyos szempontból költséghatékony megoldásnak tekinthető. A kültéri vékonylazúr használata beltérben is nyugodtan lehetséges, de arra fokozottan figyelni kell, hogy ez kizárólag jól szellőző helyiségben történjen. Többféle szín és árnyalat közül választható ki az igényeinknek megfelelő változat.

Tartalomhoz tartozó címkék: lazúrfesték vékonylazúr