Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit ThermoPutz vakolat 40l

Webshop ár:

5.390 Ft (4.244 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 153603
Cikkszám: 12142
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
Liter
40l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit ThermoPutz

hőszigetelő alapvakolat

A Baumit ThermoPutz egy nagyon jó, 0,13 W/mK hővezetési tényezővel rendelkező alapvakolat, amely külső és belső térben egyaránt használható. Ásványi, előfröcskölt felületeken használható, a bedolgozás ideális módja a kézi bedolgozás. Duzzasztott perlitet tartalmaz. Gyárilag előkevert termék, így az építkezés helyszínén időt takaríthat meg a használatával. Jó páraáteresztő képesség jellemzi. Száraz, por alakú hőszigetelő vakolóhabarcs. Nem alkalmas lábazatra.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. 

A gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, Iyukakat stb. zárja le Baumit ThermoPutz vakolattal. Amennyiben külső vakolatként történik a termék felhasználása, bármilyen ásványi alapfelületet Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölővel kell kezelni, majd fontos a 3 nap várakozási idő betartása. Nem ajánlott a használata ásványi kötésű faforgács, ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezekre, ez esetben hőszigetelő rendszer készítése javasolt. Kisebb felületeken (pl. redőnyszekrény) a Baumit ThermoPutz vakolat feldolgozása egy erősített Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölőre történhet (várakozási idő: 7 nap; 1 mm-es 20x20-tól 25x25 mm-es osztású ponthegesztett horganyzott háló) vagy később készítsen simítást Baumit StarTex üvegszövet erősítésű Baumit MultiWhite szálerősítésű tapaszba.

Belső vakolatként való felhasználás esetén teljes takarásúú előfröcskölés szükséges Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölővel. Égetett tégla, könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem, beton, pórusbeton (pl. Ytong) anyagú alapfelület esetén a betartandó várakozási idő 3 nap. Ha ásványi kötésű faforgács, ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek felületén kívánja használni a terméket, akkor az előfröcsköléssel egyidőben 1 mm-es horganyzott huzalból (ø 1 mm) készített vakolaterősítő háló (20x20 – 25x25 mm) elhelyezése szükséges (várakozási idő 14 nap). 

Egy órával a vakolás előtt az egész falazatot alaposan elő kell nedvesíteni. 

 

A termék alkalmazása

A termék bekeveréséhez először zsákonként kb. 17 liter keverővizet adagoljon a szabadesésű keverőbe, majd adja hozzá egy zsák Baumit ThermoPutz teljes tartalmát. Mindig egész zsákokat kell egyszerre bekeverni. A keverési idő 3–5 perc legyen. Semmilyen más anyagot ne keverjen hozzá. 

Ügyeljen rá, hogy az alapfelület előkészítésénel leírtaknak megfelelően az egész falazatot egy órával a vakolás megkezdése előtt alaposan benedvesítette. A vakolósávokat Baumit ThermoPutz vakolatból készítse és hagyja rövid ideig meghúzni. A habarcsot kőműves serpenyővel csapja fel, majd megnedvesített léccel húzza le simítás és dörzsölés nélkül. 3 cm vakolatvastagságig egy rétegben, nagyobb vagy váltakozó vastagságnál több rétegben (friss a frissre) kell vakolni. Az első réteget hagyja elegendő ideig szilárdulni (meghúzni).

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A frissen vakolt felületet két napig nedvesen kell tartani. Nem szabad közvetlen sugárzó hőhatásnak kitenni. 

Ha használ fűtőberendezést, különösen gázüzemű fűtőberendezés esetén ügyeljen az alapos szellőztetésre, a karbonátosodás miatt. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Minden további réteg felhordása előtt tartson vakolatcentiméterenként 5 nap várakozási időt. Ne keverjen hozzá semmilyen egyéb adalékszert.

Nem alkalmas lábazatra, felcsapódó víznek kitett helyen és csempézés alá alapfelületként. A különböző alapvakolatoknál a végső felület képzése előtt egy közbenső réteg alkalmazására van szükség (pl. Baumit Rögzítő Tapasz, Baumit Üvegszövettel).

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 9 hónapig. 

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Vakoláshoz
Javítóanyag típusa Vakolat
Besorolás CS II W1 T2
Hajlítószilárdság 28 nap után > 0.6 N/mm²
Nyomószilárdság 28 nap után > 1.5 N/mm²
μ-érték kb. 15
Szárazhabarcs sűrűség kb. 440 kg/m³
Hővezetési tényező 0.13 W/mK
Szemcseméret kb. 2 mm
Vakolatvastagság (beltérben) min. 10 mm
Vakolatvastagság (kültérben) min. 20 mm
Vakolatvastagság max. 40 mm
Anyagszükséglet kb. 10 l/m²/cm
Vízigény kb. 16 - 17 l/zsák
Kiszerelés 40 l/zsák, 55 zsák/raklap = 2,2 m³
Összetétel Mészhidrát, cement, bányahomok, duzzasztott perlit, adalékszerek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.