Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit UniPrimer vakolat alapozó

Webshop ár:

7.490 Ft (5.898 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 255402
Cikkszám: 6660
Elérhetőség: Készleten
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit UniPrimer - színezett

univerzális alapozó

A Baumit UniPrimer egy általános alapozó, amely elősegíti a tapadást és kiegyenlíti az alapfelület nedvszívását a vékonyvakolat felhordása előtt. Egyaránt felhasználható kül- és beltérben, valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolathoz és különböző befejező rétegek felhordása előtt. Ezek a termékek: Baumit NanoporTop, Baumit StarTop, Baumit openTop, Baumit SilikatTop, Baumit SilikonTop, Baumit GranoporTop, Baumit DuoTop, Baumit PuraTop, Baumit MosaikTop, Baumit EdelPutz, Baumit EdelPutz spezial, Baumit Nemesvakolat Extra.

A Baumit UniPrimer feldolgozásra készen kapható, 5 és 20 kg-os kiszerelésben. Oldószert nem tartalmaz, szerves kötőanyagú alapozó. Homlokzati vékonyvakolatok alapozójaként biztosítja az alapfelület egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ hőszigetelő rendszerek ragasztótapasz rétegére
  • „ mész, mész-cement és cement vakolatokra
  • „ beton és más ásványi alapfelületekre (tapaszokra)
  • „ régi, jó tapadású ásványi, szilikát- és diszperziós alapozókra és vakolatokra
  • „ mész-gipsz, gipsz-mész és gipsz vakolatokra

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ friss mészvakolatokra
  • „ műanyagokra, lakkozott felületekre ill. olajos és enyves festékekre

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit SanovaPrimer alapozóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval (várakozási idő: 12 óra).

A termék alkalmazása

A munkálatok megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy az alapfelület száraz és szilárd. Az alapozót alaposan keverje fel a használat előtt lassú járású keverővel. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia eléréséhez minimális (legfeljebb 1%) tiszta víz hozzáadása megengedett. Más terméket ne adjon hozzá. Az anyagot ecsettel vagy hengerrel hordja fel a felületre. A teljes felületen egyidejűleg, megszakítás nélkül dolgozzon. Kétrétegű felhordás esetén (pl. különböző nedvszívású felületek) minden munkafázis között tartsa be a megfelelő várakozási időt: min. 24 óra.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Minden további réteg felhordása esetén a 24 órás várakozási időt be kell tartani.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Szín sárgásfehér
Szárazanyag tartalom kb. 70 %
Sűrűség kb. 1.65 kg/dm³
pH-érték kb. 8
VOC-érték < 1 g/l
Anyagszükséglet (tapaszolt felületen) kb. 0.2 - 0.25 kg/m²
Anyagszükséglet (vakolt felületen) kb. 0.4 kg/m²
Kiszerelés 5 kg/vödör, 16 vödör/raklap = 320 kg
Összetétel Szerves kötőanyag, szilikongyanta tartalmú adalékanyag, ásványi töltőanyagok, adalékszerek, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.