Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Sadolin UV Extra Színtelen kültéri lazúr

Webshop ár:

5.290 Ft (4.165 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5904078085394
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 5128821
Cikkszám: 8956
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:

Ajtók, ablakok, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek tartós védelmére szolgál.

question_markSzín
Színtelen
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Sadolin Uv Extra selyemfényű színtelen kültéri lazúr egy minimális festéktartalmú beeresztő. A faanyagon egy olyan rugalmas védőréteget képez, amely fokozottan ellenáll az eső,a nedvesség és a nap (ultraibolya sugárzás) káros hatásainak. Védőrétegként a sadolin uv extra lazúr a faanyaggal együtt tágul és húzódik össze, jelentősen csökkentve a hólyagosodást és lepattogzást.

Alkalmazási terület:

Ablakok, ajtók, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek bevonására. Nem használható padló bevonására.

Felület előkészítés:

Nyers vagy legyalult fafelület esetén: Ha a fafelület olajos vagy gyantás, akkor alaposan zsírtalanítsunk szintetikus hígítóval. Fokozott igénybevétel esetén, ha szükséges, kezelje egy réteg Sadolin Base alapozóval.

Előzőleg beeresztett fafelület esetén: A felület legyen tiszta és száraz. Enyhén csiszoljuk meg csiszolópapírral vagy tisztítsuk le kemény sörteecsettel, hogy mindne laza részecskét eltávolítsunk. Ha a fafelület előzőleg szabad ég alatt volt, akkor a beszürkült fafelületet addig csiszoljuk, amíg tiszta, fényes felületet nem kapunk. Zsírtalanítsuk a felületet, illetve tisztítsuk le a gyantás részeket és csomókat szintetikus hígítóval enyhén benedvesített rongy segítségével.

Ha a felület állapota rossz, akkor gyaluljuk le, majd kezeljük, mint nyers fafelületet. A kisebb lyukak megszüntetésére használjunk megfelelő tömítőanyagot, fatapaszt. Csiszoljuk simára közepes dörzspapírral az erezettség irányába. Ne használjunk acélgyapotot! Utána mossuk le a felületet híg mosószeres vízzel, és hagyjuk megszáradni. A nyers fafelületeket kezeljük olyan árnyalatú Sadolin Extra vastaglazúrral, aminek színe illik a környező felületekhez.

Használati útmutató:

A festéket előzőleg és a festés során is alaposan keverjük meg. Ne fessünk +5C alatt és +30 C felett, illetve nyirkos időben vagy ha hamarosan eső várható. Már festett fafelületre 1-2 réteget vigyünk fel. Nyers vagy gyalult faanyagra 2-3 réteget kell felvinni. Kerüljük el a túlzott ecsetelést, mert ecsetnyomok maradnak, valamint a túl vékony festékfilm képződését. Ha kiálló erezetet tapasztalunk, akkor a rétegek felvitele között csiszoljuk meg a felületet finom dörzspapírral. Ajánlatos egy próbát végezni a munka megkezdése előtt.A végeredmény függ az eredeti színtől, a fa állapotától és a felvitt rétegek számától. Nagyon világos fafelületeken a Sadolin uv extra arany árnyalatot adhat a fának.

Műszaki jellemzők:

  • Száradási idő: Tapadási száradás: kb. 5-7 óra. Újrafestés: kb. 12-18 óra. Alacsony hőmérsékleten vagy magas páratartalom mellett a száradási idő megnövekedhet.
  • Kiadósság: 12-15 m2/liter.
  • Munkaeszközök tisztítása: szintetikus hígítóval.
  • Minőségmegőrzési idő: 24 hónap

Felhasználás helye Kültéri
Felhasználás szerint Fára
Fényesség Selyemfényű
Festék fajta Lazúr
Higítás Oldószeres

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek