Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit IonitColor 5l

Webshop ár:

46.290 Ft (36.449 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 919401
Cikkszám: 12173
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
question_markSzín
9, 8, 7 és 6-os Színcsoport
Liter
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit IonitColor

beltéri festék

A Baumit IonitColor egy olyan prémium minőségű beltéri falfesték, amely aktívan javítja a helyiség levegőjének minőségét. Természetes levegőionok előállításával pihentető és komfortos klímát hoz létre, és hozzájárul a levegőben található pollenmennyiség csökkenéséhez. Kiváló minőségű, kitűnő a fedése, jó páraáteresztő. Egykomponensű, ásványi összetevőket tartalmazó festék, amely alkalmas a falak és a mennyezet festésére 66 színárnyalatban. A termék felhordható ecsettel vagy hengerrel, de airless készülékkel is szórható. Kíméli a környezetet, hiszen tartósítószer-, oldószer- és lágyítószermentes, emissziószegény és alacsony a szén-dioxid kibocsátása. Összetétele természetes ásványok, például muszkovit, kalcit, kaolinit, szerves kötőanyag és vizesüveg különleges keverékén alapul. Enyhe illatú. Különösen jó hatás érhető el, ha Baumit IonitFino és Baumit IonitFinish simítótapaszokon használja.

 

Az alapfelület előkészítése

Ha a festéket szilárd alapfelületen fogja használni, amelynek a nedvszívó képessége normál és egyenletes, akkor nincs szükség a felület bármilyen előkezelésére. Az alapfelület erős nedvszívása esetén ajánlott azt Baumit EasyPrimer mélyalapozóval kezelni a festés előtt. Szintén EasyPrimerrel érdemes alapozni gipszes vakolatok, glettek vagy más gipszes felületekre való festés esetén is. Vizsgálja meg, hogy a gipszkartonlap fa alkotórészei átüthetnek-e a festékrétegen. Ha fennáll a lehetőség, Baumit SuperPrimer alkalmazásával megelőzheti az átütést. 

Ha nem Baumit IonitFino vagy IonitFinish a glettelt vagy csiszolt alapfelület, akkor mindenképpen pormentesítse a és alapozzon a festék felhordása előtt.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

 • „ mindenféle ásványi vakolatok és tapaszok
 • „ gipszkartonlapok/Fermacell
 • „ beton
 • „ diszperziós festékek
 • „ teherhordó ásványi- vagy szilkátfestékek
 • „ teherhordó textil-, hab- vagy farosttapéták
 • „ agyagvakolatok

Ne alkalmazza a következő felületeken:

 • „ lakkok
 • „ enyves festékek
 • „ műanyagok
 • „ fa
 • „ fém
 

A termék alkalmazása

A Baumit IonitColor egyaránt felhordható kézi és gépi módon. Gépi felhordás esetén airless készülékkel szórható, a szóráshoz egy 0,017“ átmérőjű düzni alkalmazása ajánljott. Mindenképpen kövesse a gép kezelési utasításait. A kézi felhordás végezhető ecsettel és hengerrel is.

A munkamenet megkezdése előtt a terméket a vödörben alaposan keverje fel, és állítsa be a feldolgozási konzisztenciát a rétegrendi felépítésnek megfelelően (maximum 5 % vízzel higítva). Alapozórétegként EasyPrimert használhat az alapfelület előkészítéséről szóló részben foglaltak szerint. Ezután köztes- és végső bevonatrétegnek Baumit IonitColor következik a megfelelő higításban. A terméket nedves a nedvesbe kell felhordani, hogy elkerülje az átfedésképződéseket.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. A termék különleges tulajdonságainak megőrzése érdekében más termékekkel nem keverhető. A Baumit IonitColor átfesthető belső falfestékekkel, de így elveszíti termékspecifikus tulajdonságait és hatásait. A Baumit IonitColor végső színe csak a teljes megszáradás után alakul ki.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

 

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Beltéri
Felhasználás szerint Falra
Fényesség Selyemfényű
Festék fajta Falfesték
Festék típusa Színrekevert
Higítás Vizes bázisú
Fedőképességi osztály Osztály 1
Fényesség selyemfénnyel csillogó
Nedves kopási osztály Osztály 3
Száradási idő kb. 2 / 3 másodperc után felületi száradás, kb. 4-6 óra után átdolgozható
Sűrűség kb. 1.4 kg/m²/cm
Színpaletta Life - Ionit (66 color tones)
Anyagszükséglet kb. 0.25 l/zsák két rétegben
Kiszerelés 5 l/vödör, 64 vödör/raklap = 320 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.