Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit KlimaColor falfesték (I. színcsoport 9,8,7,6)

Webshop ár:

49.690 Ft (39.126 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 9251451L
Cikkszám: 12182
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
question_markSzín
Liter
14l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit KlimaColor - I. színcsoport 9,8,7,6

páraáteresztő szilikát festék

A Baumit KlimaColor egy környezetbarát, jó fedőképességű szilikát festék, amely a Baumit Life színvilágában kapható. A Klima termékcsalád tagja, magas páraáteresztő képességének köszönhetően a rendszer tagjaként részt vesz a lakóklíma páraszabályozásában és a lakás kellemes légkörének fenntartásában. A termék szagtalan, és az emissziómentes, valamint oldószermentes kidolgozásának (E.L.F.) köszönhetően környezetbarát is. Konzerválószert sem tartalmaz. Egykomponensű, ásványi beltéri falfesték, amely egyaránt feldolgozható ecsettel, hengerrel, és airless szóróberendezéssel is. Alkalmas fal- és mennyezetfestéknek beltérben, különösen ásványi vakolatokon, amilyenek a Baumit Klima termékcsalád tagjai (KlimaWhite, KlimaMPI, KlimaUni, KlimaFinish). Teherbíró ásványi bevonatok felújításához is tökéletes a magas fedőképessége miatt. Az EN 13300 szabvány szerint a nedves kopásállósági osztálya 3.

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Amennyiben az alapfelület porózus, erősen porló, erősen nedvszívó, kezelje Baumit EasyPrimer alapozóval. Simítótapaszokon, gipsz kötőanyagú vakolatokon, egyes gipszkarton lapokon szintén ajánlott az alapozás.

A termék a következő felületeken használható sikerrel:

  • „ ásványi vakolatokra
  • „ betonra
  • „ mészhomokkő falazatokra
  • „ teherhordó ásványi vakolatokra és festékekre
  • „ gipszkarton lapokra

Ne alkalmazza a következő felületeken:

  • „ lakkrétegekre
  • „ műanyagokra
  • „ fémre
  • „ fára

A termék alkalmazása

A Baumit KlimaColor szilikátfestéket a munkálatok megkezdése előtt a vödörben alaposan keverje fel. Alapfelületől függően készíthető egy alapozóréteg a festék 10 %-os, tiszta vizes hígításával, ez esetben a végső festékréteg felhordása előtt minimum 12 óra várakozási időre van szükség. Fedőrétegként legfeljebb 5 %-os hígításban lehet felhordani.

A Baumit KlimaColor feldolgozható ecsettel, hengerrel, vagy arra alkalmas airless-géppel szórással. A gépi feldolgozás esetén tartsa szem előtt, hogy a festéket legfeljebb 10 %-ban szabad vízzel higítani, és mindig vegye figyelembe az eszköz használati utasítását és előírásait. Szóráshoz 0,025“ méretű szórófej használata ajánljott.

Kézi felhordás esetén ecsettel vagy hengerrel, egyenletesen és megszakítás nélkül dolgozzon. Fedőrétegként való felhordás esetén nedves a nedvesre technikával dolgozzon, legfeljebb 5 %-os hígításban.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +7 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. A termék speciális tulajdonságai miatt más termékkel nem keverhető.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Beltéri
Felhasználás szerint Falra
Fényesség Matt
Festék fajta Falfesték
Festék típusa Szilikát
Higítás Vizes bázisú
Fényesség matt
Nedves kopási osztály Osztály 3
μ-érték kb. 5 - 10
Sűrűség 1.55 kg/dm³
pH-érték 10
VOC-érték < 0.3 g/l = E.L.F.
sd-érték 0.01 - 0.02 m
Színpaletta Life - KlimaColor (7-9)
Anyagszükséglet kb. 0.2 l/m² rétegenként
Kiszerelés 14 liter/vödör, 24 vödör/raklap = 336 liter
Összetétel Ásványi kötőanyag, szerves anyag, adalékok, víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.