Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit StarContact EPS, XPS és Ásványgyapot ragasztó

Webshop ár:

5.590 Ft (4.402 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 156101
Cikkszám: 5063
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.890 Ft
Gyártó:
Kg
25Kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit StarContact

ragasztótapasz

A Baumit StarContact kész száraz ragasztóhabarcs kiváló rugalmassággal, amely homlokzati és lábazati szigetelő lemezek, elsősorban a Star homlokzati hőszigetelő rendszerek lemezeinek ragasztásához ajánlott, valamint üvegszövet beágyazására. Nagyon jó tapadásának és rugalmasságának köszönhetően a feldolgozási tulajdonságai kiemelkedőek. Cementbázisú, por alakú termék, amely gyárilag előkevert állapotban kapható, így az építkezés helyszínén időt takaríthat meg a használatával. Kézi és gépi felhasználásra egyaránt alkalmas. Hidrofób jellege miatt rendkívüli időjárásállóság jellemzi, ezzel egyidőben azonban páraáteresztő is. Különösen alkalmas nehéz időjárási körülmények között, viszont a kültéri alkalmazhatóság mellett beltérben is felhasználható. A simító- és ragasztóhabarcs alkalmas StarTherm valamint egyéb polisztirol és ásványi homlokzati és lábazati lemezek ragasztásához és tapaszolásához, valamint Baumit StarTex üvegszövet beágyazásához. Tapaszként is alkalmas betonfelületre vagy alapvakolatra.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. Ügyeljen rá, hogy a terület az utólagos átnedvesedéstől is megfelelően védett legyen, szükség esetén tegye meg a megfelelő lépéseket.

Mész-cement vakolatokon való felhasználáskor alaposan tisztítsa meg a felületet, és az esetleges repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagolja ki. Betonra való felhasználás esetén ügyeljen rá, hogy zsaluolaj, zsaluleválasztó-szer maradék ne maradjon a felületen.

A termék alkalmazása

A Baumit StarContact porragasztót szórja zsákonként 5,5 - 6,5 liter tiszta vízbe, majd lassú járású keverővel keverje kb. 5 percen keresztül. Rövid pihentetést követően még egyszer át kell keverni. A vízmennyiséget a felhasználási módhoz szükséges konzisztencia függvényében kell beállítani. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni. Más anyagot, például fagyásgátlót vagy kötésgyorsítót ne adjon a ragasztóhabarcshoz se bekeveréskor, se a kész anyaghoz. A bekevert terméket kb. 1,5 óra alatt használja fel. Amennyiben ez nem lehetséges, egyszerre annyi terméket keverjen be, amennyit a feldolgozási időn belül fel tud használni. 

A kivitelezés során mindenképpen tartsa be a Magyar Építőkémia és Vakolatszövetség által kiadott műszaki irányelvekben foglaltakat, amelyek elérhetőek a szervezet honlapján. Különösen figyeljen a következő szempontokra. Hőszigetelő lemezek ragasztásakor a ragasztó felhordása minden esetben pont-perem módszerrel vagy teljes felületű ragasztással történjen, úgy, hogy a ragasztási felület legalább 40 %-os legyen. A dübelezés megkezdése akkor történhet, amikor a hőszigetelő lemezek felragasztását követően a ragasztó kikeményedett. Ez 24 óra várakozási időt jelent, amely változhat az alapfelülettől és az időjárástól függően. A dübelfejeket húzza át ragasztótapasszal mielőtt a felületerősítő kéreg felhordását megkezdené. 

Polisztirol lemezek esetén a kész felületet át kell csiszolni, majd letisztítani. A Baumit ásványi homlokzati lemezek összecsiszolására nincs szükség, ebben az esetben a dübelezés után a felület kiegyenlítését egy külön réteg felhordásával (kérgesítés) kell elvégezni.

Ha a ragasztótapaszt felületerősítéshez, üvegszövet beágyazásához használja, gondosan ügyeljen arra, hogy a tapaszba ágyazott üvegszövet-réteg mindenhol megszakítás nélkül, a szükséges átlapolásokkal kerüljön kialakításra és annak lezárása minden esetben az alapfelületre ragasztva történjen meg. A csomóponti kialakítások létrehozásakor tartsa be az irányelveket és az alkalmazott rendszerhez tartozó utasításokat. 

Tapaszolás esetén végezzen késpróbát az alapfelület tapadásának megítéléséhez. Krétásodó, nem lúgálló bevonatokon ne használja a terméket. 

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Burkolóanyag fajtája Ragasztó
Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Homlokzatra
μ-érték kb. 35
Hővezetési tényező 0.8 W/mK
Vastagság kb. 3 mm
Szemcseméret max. 0.3 mm
Anyagszükséglet (ragasztáshoz) kb. 4.5 - 5.5 kg/m²
Anyagszükséglet (tapaszoláshoz) kb. 4.5 - 5.5 kg/m²
Anyagszükséglet (kiegyenlítő rétegként) kb. 3.5 - 4.5 kg/m²
Vízigény kb. 5.5 - 6.5 l/zsák
Kiszerelés 25 kg/zsák, 48 zsák/raklap = 1200 kg
Összetétel Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.