Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit DuoContact Polisztirol lap ragasztó

Webshop ár:

3.390 Ft (2.669 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Vonalkód: 5997430561070
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 156107
Cikkszám: 6189
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Baumit DuoContact

ragasztótapasz

A Baumit DuoContact egy EPS homlokzati lemezek ragasztásához és tapaszolásához, valamint a Baumit üvegszövet beágyazásához ajánlott ragasztótapasz. Grafitos EPS lemezek (szürke színű), lábazati hőszigetelő lemezek (XPS, Expert) ragasztására nem ajánlott. Tapaszolásra betonfelületen és durva alapvakolaton is használható. Cementbázisú, por alakú termék, amely gyárilag előkevert állapotban kapható, így az építkezés helyszínén időt takaríthat meg a használatával. Egyaránt alkalmas kézi és gépi felhasználásra. Hidrofób, páraáteresztő és rugalmas. Nagyon jó tapadásának köszönhetően könnyen feldolgozható.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. Ügyeljen rá, hogy a terület az utólagos átnedvesedéstől is megfelelően védett legyen, szükség esetén tegye meg a megfelelő lépéseket.

Mész-cement vakolatokon való felhasználáskor alaposan tisztítsa meg a felületet, és az esetleges repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagolja ki. Betonra való felhasználás esetén ügyeljen rá, hogy zsaluolaj, zsaluleválasztó-szer maradék ne maradjon a felületen.

A termék alkalmazása

A Baumit DuoContact porragasztót szórja zsákonként kb. 5,3 liter tiszta vízbe, majd lassú járású keverővel keverje kb. 5 percen keresztül. Rövid pihentetést követően még egyszer át kell keverni. A vízmennyiséget a felhasználási módhoz szükséges konzisztencia függvényében kell beállítani. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni. Más anyagot, például fagyásgátlót vagy kötésgyorsítót ne adjon a ragasztóhabarcshoz se bekeveréskor, se a kész anyaghoz. A bekevert terméket kb. 1,5 óra alatt használja fel. Amennyiben ez nem lehetséges, egyszerre annyi terméket keverjen be, amennyit a feldolgozási időn belül fel tud használni. 

A kivitelezés során mindenképpen tartsa be a Magyar Építőkémia és Vakolatszövetség által kiadott műszaki irányelvekben foglaltakat, amelyek elérhetőek a szervezet honlapján. Különösen figyeljen a következő szempontokra. Hőszigetelő lemezek ragasztásakor a ragasztó felhordása minden esetben pont-perem módszerrel vagy teljes felületű ragasztással történjen, úgy, hogy a ragasztási felület legalább 40 %-os legyen. A dübelezés megkezdése akkor történhet, amikor a hőszigetelő lemezek felragasztását követően a ragasztó kikeményedett. Ez 24 óra várakozási időt jelent, amely változhat az alapfelülettől és az időjárástól függően. A dübelfejeket húzza át ragasztótapasszal mielőtt a felületerősítő kéreg felhordását megkezdené. 

Polisztirol lemezek esetén a kész felületet át kell csiszolni, majd letisztítani. A Baumit ásványi homlokzati lemezek összecsiszolására nincs szükség, ebben az esetben a dübelezés után a felület kiegyenlítését egy külön réteg felhordásával (kérgesítés) kell elvégezni.

Ha a ragasztótapaszt felületerősítéshez, üvegszövet beágyazásához használja, gondosan ügyeljen arra, hogy a tapaszba ágyazott üvegszövet-réteg mindenhol megszakítás nélkül, a szükséges átlapolásokkal kerüljön kialakításra és annak lezárása minden esetben az alapfelületre ragasztva történjen meg. A csomóponti kialakítások létrehozásakor tartsa be az irányelveket és az alkalmazott rendszerhez tartozó utasításokat. 

Tapaszolás esetén végezzen késpróbát az alapfelület tapadásának megítéléséhez. Krétásodó, nem lúgálló bevonatokon ne használja a terméket. 

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Amennyiben a homlokzati szigetelő lapok 14 napnál hosszabb ideig vannak kitéve ultraviola-sugárzásnak, ezt a felületük elsárgulása jelzi, akkor nem szabad tapaszolni őket, hanem át kell újra csiszolni, és portalanítani a ragasztás megkezdése előtt.

A ragasztóhabarcs minden további rétegének felhordása csak akkor kezdhető meg, ha a felület kellően kiszáradt. A várakozási idő normál körülmények között 1 nap/mm rétegvastagság.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Baumit SupraFix 25kg
Rendelhető
Baumit openContact 25kg
Rendelhető
Baumit BituFix 2K 30l
Rendelhető