Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információért kattintson ide.
 <b>Ügyfélszolgálat</b> +36 30 327 6460 Ügyfélszolgálat +36 30 327 6460
 <b>Express szállítás</b> +36 30 624 8458 Express szállítás +36 30 624 8458
 <b>Műszaki tanácsadás</b> +36 30 624 8745 Műszaki tanácsadás +36 30 624 8745

Baumit Thermovakolat Extra 50l

Webshop ár:

11.390 Ft (8.969 Ft + ÁFA) Expressz kiszállítás Budapesten
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 953503
Cikkszám: 12141
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 1.290 Ft
Gyártó:
Liter
50l
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baumit ThermoExtra

hőszigetelő alapvakolat

 

A Baumit ThermoExtra egy polisztirolgyöngyöt tartalmazó, hőszigetelő alapvakolat, amely kiválóan alkalmas arra, hogy kellemes beltéri hőmérsékletet hozzon létre a falfelület magasabb belső hőmérsékletének köszönhetően. A termék gyárilag előkevert, így az építkezés helyszínén időt és munkaerőt takaríthat meg a segítségével. Elsősorban gépi felhordásra készült, de kisebb felületekre kézzel is felhordható. Kül- és beltérben egyaránt felhasználható, lépcsőházakban a hőszigetelés javításához is jó választás. Csempézés alá nem alkalmas, valamint lábazati térben és víztaszító felületen sem használható. Ásványi alapfelületeken alkalmazható. Páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Az alapfelület előkészítése

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. A követelmények csak szabvány szerint elkészített falazatok és minden esetben zárt fugák esetén érvényesek.

A termék használható kültéri és beltéri vakolatként egyaránt. Kültérben a következő szempontokra ügyeljen. Minden ásványi alapfelületet kezeljen Baumit Előfröcskölővel, majd tartsa be a 3 nap várakozási időt.

Kézi felhordással csak kisebb felületeket és határolt helyeket lehet képezni (pl. tetőeresz, redőnydoboz), ezeken a helyeken a Baumit ThermoExtra vakolat feldolgozása egy ponthegesztett horganyzott hálóval erősített Baumit Előfröcskölőre történhet (várakozási idő: 7 nap 1 mm-es rétegvastagságnál; 20x20 - 25x25 mm-es osztású ponthegesztett horganyzott háló) vagy később készítsen simítást üvegszövet erősítésű rögzítő tapasszal, friss a frissre.

Belső vakolatként való felhasználáskor használjon Baumit Előfröcskölőt. A legtöbb alapfelületen 3 nap várakozási idő szükséges, de ásványi kötésű faforgács, ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek esetén 14 nap várakozási időt tartson be (teljes takarású előfröcskölés).

Egy órával a vakolás előtt az egész falazatot alaposan nedvesítsa elő. A sarkoknál és az éleknél, nyílásoknál és a lábazatzárásnál megfelelő szegélyeket helyezzen el, például dróthálós sarokvédőt, lábazati zárószegélyt. Ezeket a szegélyeket Baumit SpeedFix élvédő ragasztóval rögzítse (semmi esetben sem gipsszel).

 

A termék alkalmazása

A Baumit ThermoExtra egyaránt felhordható kézzel és arra alkalmas vakológéppel is. Kézi felhordás esetén szabadesésű keverőben zsákonként kb. 9 liter vízzel keverje be az anyagot. A keverési idő 3-5 perc. Mindig teljes zsákokat keverjen be. Ne adjon semmilyen adalékanyagot a termékhez. A nedves tapadás javításához vakológyaluval húzzon fel egy vékony réteg Baumit ThermoExtrát, és friss a frissbe vakolókanállal csapja fel a vakolatot, majd nedvesített faléccel húzza el és rabolóval vagy trapézlemezzel egyenlítse ki.

Gépi felhordás esetén a Baumit ThermoExtrát vakológéppel kellő vastagságban hernyóformában szórja fel, húzza el, majd meghúzás után előírásszerűen vágja le. A felületet nem szabad bedörzsölni és glettelni. A vakolás egy munkamenetben 5 cm-ig dolgozható be. Nagyobb vagy vékonyabb vakolatvastagságnál több munkamenetben dolgozható fel. Az egyes rétegek felhordása között hagyja kellően megszáradni az előző réteget. A gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, Iyukakat stb. zárja le az arra alkalmas anyaggal (pl. Baumit ThermoExtraval).

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A frissen vakolt felületet 2 napig nedvesen kell tartani. Nem szabad közvetlen sugárzó hőhatásnak kitenni. Ha használ fűtőberendezést, különösen gázüzemű fűtőberendezés esetén ügyeljen az alapos szellőztetésre, a karbonátosodás miatt. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Minden további réteg felhordása előtt tartson vakolatcentiméterenként 5 nap várakozási időt.

Nem alkalmas lábazatra, felcsapódó víznek kitett helyen és csempézés alá alapfelületként. A különböző alapvakolatoknál a végső felület előtt egy közbenső réteg alkalmazására van szükség (pl. Baumit Rögzítő Tapasz, Baumit Üvegszövettel).

 

Tárolás 

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig. 

Veszélyességi és biztonsági előírások

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Felhasználás helye Kül-és beltéri
Felhasználás szerint Vakoláshoz
Javítóanyag típusa Vakolat
Hajlítószilárdság 28 nap után > 0.3 N/mm²
Nyomószilárdság 28 nap után > 0.5 N/mm²
μ-érték kb. 8
Szárazhabarcs sűrűség kb. 280 kg/m³
Hővezetési tényező 0.09 W/mK
Szemcseméret max. 2 mm
Vakolatvastagság (beltér) min. 20 mm
Vakolatvastagság (kültér) min. 40 mm
Anyagszükséglet kb. 12.5 l/m²/cm
Vízigény kb. 9 l/zsák
Kiszerelés 50 l/zsák, 50 zsák/raklap = 2,5 m³
Összetétel Hidraulikus kötőanyagok, szerves könnyű adalékanyagok (EPS), adalékszerek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.